ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU KULINARNEGO NA NAJLEPSZĄ EUROPEJSKĄ POTRAWĘ

W majowy, słoneczny dzień (11 maja) swój finał znalazł Szkolny Konkurs Kulinarny o charakterze charytatywnym, zorganizowany w ramach Szkolnych Dni Europejskich. Ponieważ ofiarowane potrawy były wspaniałe, różnorodne, kolorowe, a przede wszystkim wykonane z sercem, wybór tych najlepszych okazał się niesłychanie trudny. Dość wymienić choćby kilka bajecznych nazw: włoska pana cotta, francuskie macarons, szarlotka angielska, turecki gyros, krakowskie faworki, sałatka grecka, francuskie naleśniki, „ślonsko wodzionka”, angielski tost z masłem orzechowym i bananem, hiszpańskie grubaski.

Pod uwagę wzięto: oryginalność dania, wkład pracy, estetykę wykonania, umiejętność współpracy. Ostatecznie na podium uplasowali się:

I miejsce: Wiktoria Stefańska oraz Bartosz Kronberg (kl. IIa)
II miejsce: Paulina Hojka oraz Dominika Kiczka (kl. IIIc)
III miejsce – równorzędnie:  Marta Stolka, Magdalena Skalska, Daria Deptała (kl. IId) oraz Klaudia Gadalińska, Katarzyna Szołtysik, Milena Stadler, Magdalena Brzezina (kl. Ic).
Wśród wielu pozostałych dań wyłoniono także aż 6 wyróżnień:
Maciej Wolny kl. Ia, Wojciech Zomorowski kl. Ic, Anna Szołtysik kl. Id, Monika Klakla kl. Id, Paulina Gałbas kl. IId, Karolina Karch oraz Aneta Rabsztyn kl. IIIb

Gratulujemy!!! Uczestnicy konkursu otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz wyjątkową pamiątkę – łyżkę kulinarną wraz ze specjalnymi autografami naszej Szanownej Dyrekcji!

Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w konkursie!

mgr Mirosława Wojtas, opiekun Szkolnego Koła CARITAS

BIP

logo BIP

Polski Portal Edukacyjny
Polski Portal Edukacyjny

Nasz FacebookFACEBOOK

Nasze Miasto

Copyright © 2015. All Rights Reserved.